Mats-Eric Nilsson's Äkta vara PDF

By Mats-Eric Nilsson

ISBN-10: 9174414003

ISBN-13: 9789174414004

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar. Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser males fattigt på råvaror. males vad ska guy då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar guy de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna? Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ. Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av two hundred livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken. Dessutom innehåller boken: - Så läser du en innehållsförteckning - Här är de vanligaste tillsatserna - Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt", - "Hemlagat" etc.) - Vägvisare until märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.) - Så styr butiken dina inköp

Show description

Read Online or Download Äkta vara PDF

Similar swedish books

Download e-book for kindle: Sverige forever in my heart by Niklas Orrenius

I Malmö kastas antisemitiska glåpord efter en ortodox rabbin. I Tomelilla haglar stenar över en ung slöjklädd mamma. I Eslöv, som brukar kallas Sveriges tråkigaste stad, bor ”familjen Kebab”. I Kattarp attackeras en flyktingfamiljs hem av en hatisk mobb.

Get Kokain PDF

Kokainet flödar i Sverige. Den vita drogen har gått från att vara en exklusiv jet set-markör until massans nya sätt att festa. Glöm yuppies och åttiotal. Tänk byggjobbare, forskare, bloggtjejer, mäklare, tatuerade gängmedlemmar och mängder av artister, journalister, brats och Båstadsfantaster.

Download PDF by Anders Sigrell: Retorik för lärare: Konsten att välja språk konstruktivt

Vi väljer språk varje dag. Retorik är den vetenskap som finns för att hjälpa oss välja så konstruktivt som möjligt. Därför upplevs retoriken aldrig som en teknik för de som är skickliga. Den upplevs i stället som en naturlig hjälp.

Download e-book for kindle: Vad jag säger ... och vad du hör - om konsten att mötas by Jana Söderberg

Hur ofta pratar vi inte förbi varandra eller until och med över varandra? Antingen det gäller hemma eller i arbetslivet, är det viktigt att vi kan mötas och förstå varandra. Ibland, särskilt i konfliktfyllda sammanhang, vill det sig bara inte och klyftan mellan oss bara ökar.

Extra resources for Äkta vara

Example text

I sammanhanget kan detta illustreras av förekomsten av så kallad ”pirat-streaming”, det vill säga tjänster som använder sig av liknande gränssnitt som You­ Tube och andra legala videotjänster, men som presenterar ett innehåll som är uppladdat av användarna och helt osanktionerat av diverse tvbolag. På nätet är det sällan som en tjänst utesluter en annan. Avslutningsvis kan man notera att givet tjänster som ”streaming” och ”cloud computing” så framstår fildelning paradoxalt nog som en gammal kommunikationsform.

Betraktar man frågan så, är det dessutom uppenbart att skillnaden snarare är politisk, eftersom ingreppen som görs alltid förutsätts gynna vissa grupper – och missgynna andra. Som Tobias Nielsén framhåller i sin artikel innebär en digital kulturpolitik alltid att den här typen av avvägningar måste göras, men att de idag inte alltid görs. Wormbs noterar dessutom att ordet efter sällan är så uppenbart som det kan te sig. Det behöver aldrig innebära att det nya helt ersätter det gamla. I sammanhanget kan detta illustreras av förekomsten av så kallad ”pirat-streaming”, det vill säga tjänster som använder sig av liknande gränssnitt som You­ Tube och andra legala videotjänster, men som presenterar ett innehåll som är uppladdat av användarna och helt osanktionerat av diverse tvbolag.

3 Titeln på artikeln är medvetet vald, då nätet är i verklig mening dumt – åtminstone i tre avseenden. För det första är det ett dumt, stumt och blint nät som bara slussar data. För det andra har vi de ”dumma” fildelarna som bara fortsätter att fildela oreglerat, trots att skivbranschen sägs blöda. Och för det tredje kan man anföra den relativa dumhet, på gränsen till autism, som kännetecknar den äkta ”nörden” – med ­andra ord, hur de som byggde nätets infrastruktur konstruerade det mest för att det gick och för att det var kul, utan att ägna någon större eftertanke, intention eller förutsägande av effekterna av detta bygge.

Download PDF sample

Äkta vara by Mats-Eric Nilsson


by Charles
4.0

Rated 4.38 of 5 – based on 26 votes